Naujienos

LKU grupę prižiūrinti Lietuvos centrinė kredito unija paskelbė pirmąją tvarumo ataskaitą

Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU), vienijanti 45 kredito unijas, kurios kartu sudaro LKU kredito unijų grupę, 2023 metais pristatė savo pirmąją savanorišką tvarumo ataskaitą. Ši ataskaita išsamiai pristato organizacijos veiklą aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir valdymo srityse (angl. ESG). Paskelbta ataskaita žymi reikšmingą žingsnį LCKU tvarumo kelionėje, kurioje siekiama užtikrinti atsakingą ir tvarią veiklą.

Savo strateginius sprendimus grindžiame aiškiais tikslais ir atsakinga veikla, prisidėdami prie aplinkosaugos bei visuomenės gerovės. Didžiuojamės, kad jau galime įvardyti apčiuopiamus rezultatus – mūsų biuras vartoja 100 % atsinaujinančią energiją, mokėjimo kortelės yra gaminamos iš perdirbto plastiko, o popieriaus vartojimą sumažinome diegdami skaitmeninius sprendimus. Mūsų įsipareigojimas tvarumui nėra tik žodžiai – tai realūs veiksmai, kurie padeda kurti žalesnę ir atsakingesnę ateitį.

LCKU kartu su visa LKU kredito unijų grupe ir toliau sieks ne tik tęsti jau pradėtas iniciatyvas, bet ir ieškoti naujų, inovatyvių sprendimų, kurie padėtų dar labiau sumažinti veiklos poveikį aplinkai ir skatinti atsakingą finansų sektoriaus vystymąsi.

Su mūsų tvarumo strategija ir 2023 m. tvarumo ataskaita galite susipažinti čia.

Atgal